SOŠ na Jarmočnej ulici prešla kompletnou obnovou za 1,2 milióna eur

26.08.2012 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 26. augusta (TASR) - Rekonštrukciu zastaraných školských objektov, výstavbu nových učební, obnovu spevnených plôch v exteriéri, ako aj nákup nových školských pomôcok financovala v uplynulom období zo získanej eurodotácie Stredná odborná škola (SOŠ) so sídlom na Jarmočnej ulici v Starej Ľubovni. Náklady projektu, ktorý ukončilo školské zariadenie počas tohto leta, dosiahli hodnotu 1,2 milióna eur.

Ako TASR informoval riaditeľ spomínanej školy Vladimír Buvalič, rekonštrukčné práce zamerané na celkovú obnovu SOŠ odštartovali v jej areáli ešte v roku 2010.

"V rámci projektu sa nám postupne podarilo vybudovať samostatné kotolne k ôsmim objektom školy. Predtým sme tu mali centrálnu kotolňu, ale počas jej prevádzky sme mali obrovské, až 30-percentné úniky tepla," poznamenal riaditeľ. Tepelnoizolačné vlastnosti spomínaných budov pomohli vylepšiť podľa jeho slov aj nové okná a zaizolované fasády.

Škola disponuje po rekonštrukcii bezbariérovým vstupom. "Vo všetkých jej objektoch sme vybudovali aj bezbariérové toalety," doplnil Buvalič. Projekt, na ktorý získala SOŠ prostriedky z fondov Európskej únie, financoval podľa jeho slov i nákup novej posuvnej brány pri vrátnici školy a výstavbu spevnených asfaltových plôch v jej exteriéri.

Žiaci SOŠ sa budú od septembra tohto roka vzdelávať v oblasti informačných technológií v priestoroch štyroch nových učební. Aj ich výstavbu nad pôvodnými priestormi školskej jedálne financoval spomínaný projekt.

Získané prostriedky nepoužila škola iba na financovanie rekonštrukčných prác, ale aj na nákup nových učebných pomôcok. "Za 200.000 eur sme nakúpili výpočtovú techniku, interaktívne tabule, ale aj nové zariadenie do odborných učební pre stolárov a kuchárov," uzavrel Buvalič.
 

Vyberte región